Bergen Sølv

Adresse: Permanenten, Vestlandske kunstindustrimuseum
Byggherre: Vestlandske kunstindustrimuseum
Prosjektet omfatter: Innbudt til konkurranse, Ny permanent utstilling av Bergen Sølv i ”Hvit sal”
Areal: 190 kvm
Status: Konkurranseforslag 2007
Illustrasjon: Fortunen

Konkurranseprosjekt for utstilling av sølvsamling donert av Christen Sveaas, via stiftelsen «Bergensølvet», til Vestlandske kunstindustrimuseum, Permanenten. Et mønster fra et sølvobjekt, har vi latt danne grunnlag for organisering av rommet og utstillingen. Vi har ønsket å sette hele utstillingen i en stemning av filigrans og en opplevelsessfære dannet av et av hovedelementene i utstillingsobjektene, mønstring. Mønsteret danner spor i gulvet, er delvis trukket opp som rom-høye former, skyggespill i taket, eller montere og utstillingsflater i bord- eller øyehøyde.