NHH Jebsensenteret

Adresse: Norges Handelshøyskole, Helleveien 30, Bergen
Byggherre: Statsbygg / NHH
Prosjektet omfatter: Ombygging og rehabilitering av Dag Coward Auditorium til nytt konferansesenter
Areal: 530 kvm
Status: Ferdigstillelse vår 2014
Totalentreprise v/ Obas AS
Foto/Ill.: Fortunen AS

Kristian Gerhard Jebsen-senter er et nytt høyteknologisk konferanse- og læringssenter lokalisert i tidligere Dag Coward Auditorium, det største auditoriet på NHH sitt høyskoleanlegg fra 1962.Det er sentralt plassert i overgangen mellom NHH Nybygg (ferdig 2013) og NHH eksisterende bygg. Ombygging har vært omfattet av vernekrav. I tillegg til dette har ombygging også vært utfordrende i forhold til etablering av klimavegger og tilfredsstillelse av byggtekniske krav i TEK 10. Innvendig er auditoriedekket revet og to nye etasjer er satt inn. Deler av kjeller er gravet ut, utkraging på vestfasade er “senket”, og tilpasninger til de ulike omkringliggende nivåer i hhvis Nybygg og Eks bygg, er etablert. Det er satt inn tre nye vinduer på vestfasaden. I underetasjen er vegger mellom skifersøyler fjernet og erstattet med glassfelt.Hovedgrepet ved utforming av det store volumet (ca 9,5 meter høyt og 14 x 14 meter); har vært innsetting av en diagonalt plassert vegg. Denne går fra plan 0 og opp til øverste etasje hvor den slutter i brystningshøyde i form av et “rekkverk”. Veggen bryter med bygningens strenge kubeform og fremheves ytterligere ved at det er her den verneverdige oregon pine kledning er montert.I interiøret er gode, solide kvaliteter valgt på de ulike overflater; eksempelvis terazzo, corian, finert eik, Bolon gulvteppe, hvitlaserte trespiler på vegg og himling i U.etasje. Materialer er valgt som kontrast til oregon pine eller for å underordne seg dette materialet.Det er utformet spesialinnredning i form av kjøkken/serveringsdisk i alle tre etasjer, resepsjon i plan 1, og innfellte montre og hyller i plan 2. Det er lagt vekt på å gi underetasjen mest mulig lyse farger og materialer siden denne ligger delvis under bakkenivå, mens det i de to øverste etasjene er noe mørkere farger, spesiellt på gulv, som en kontrast til oregon pine kledning på vegg.