Skjervet – Skjervsfossen

Adresse: Skjervet, Granvin
Byggherre: Nasjonal Tutistveg/ Statens vegvesen
Prosjektet omfatter: Servicebygg i tilknytning med rasteplass, parkering, utsiktspunkt og naturvandring
Areal: Servicebygg 30 kvm
Status: Ferdigstillt våren 2016
Samarbeidspartnere: Østengen & Bergo AS er ansvarleg landskapsarkitekt
Foto/Ill.: Fortunen AS og Østengen & Bergo AS, Vidar Herre, Jarle Wæhler og Pål Hoff
Prosjektet har vunnet WAN Small Spaces Award 2016
Diplom
Presseomtale:
World Architecture News
Avisa Hordaland
Nytt rom – New Scandinavian Rooms
Nasjonale turistveger
Nasjonale turistveger – Arkitekturpris
BYGGfakta
Norske landskapsarkitekters forening
Våre veger
Byggeindustrien – bygg.no
Bobilverden
NRK Hordaland

Bygget er lagt så langt ned mot elvekanten som mulig, med utsikt til loddrett fjellvegg på den andre siden av elven. Servicebygget skal framstå “som eit stykke av fjellet, kultivert, og flytta over elva”. Det er satt inn glassfelt fra tak til under gulv, samt et felt i gulvet, for å gi et komplett visuelt snitt av elven, elvekanten og fjellsiden, fra hvert wc (området på den andre siden av elven er ikke tilgjengelig for ferdsel). Servicebygget er planlagt utført i hele plater Hardangerskifer, innvendig kledd med landbruksfiner, som har en varm gylden glans.