Villa K

Adresse: Bergen
Byggherre: Privat
Prosjektet omfatter: Tilbygg og ombygging av enebolig og hage.
Areal: Tomt ca 886 kvm, bolig ca 250 kvm
Status: Skisseprosjekt, delvis anbudsgrunnlag 2016
Foto/IllustrasjonFortunen AS

Eiendommen ligger på en fjelltopp, ytterst på kanten, og har storslagen utsikt. Boligen er fra 1970 og ble bygget på i 1985. Eieren ønsket en oppgradering av boligens tak og fasader, ombygging av inngangsparti, ny garasje (ferdigpakke) og hageplan. Huset skal etterisoleres, og takutstikk og «pynt» i møner fjernes. Ny fasade med liggende kledning i canadisk ceder, båndtekking på tak. Inngangsparti med glasstak og farget puss på vegger. Et karnapp på kjøkkenet ønskes beholdt, og blir fornyet med en strammere form og glasstak.

Hagen besto opprinnelig av flere separate og lukkede terrasser, disse er åpnet opp, og knyttet bedre sammen med brede trapper, gangveier og integrerte plantefelt. Gressplen, plantefelt, stier og terrasser fremstår nå som en helhet. Nytt gjerde gjør også stort utslag på en tomt med utsikt!

Det er arbeidet mest med området vest for huset. Det er nivåforskjell fra innkjørsel med garasje opp til et uterom med utgang fra kjøkkenet. Her er det laget to forslag til spiseplass med tak over og tilknytning til kjøkkenhage.